Ciğer Kavurma Tarifi (Sacta)
Ciğer Kavurma yemeğinin kuzu veya dana ciğeriyle sacta yapılışını aşağıdaki adımları takip ederek ciğer kavurmamızı yemeğe azır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 Kg kuzu veya dana ciğeri
- 3 Adet soğan (Ortaboy)
- 2 Adet sivri biber
- 1 Çay bardağından az sıvı ayçiçek yağı
- Kırmızı pul biber, kekik, kimyon, tuz
Hazırlanışı
- Dana veya kuzu ciğerlerimizi doğrayıp yıkayın ve saca koyun.
- Hazırladığımız 1 bardak suyla beraber sacda pişirip üstünü kapatıyoruz.
- Biberlerimizi halka halka, soğanlarıda irice doğrayalım.
- Ciğerimizin suyu çekilmeye başlayınca yağımızı katalım ve ağzını kapatalım.
- Çiğerimiz iyice kavrulup suyumuzda çekildikten sonra biber ve soğanları katıp karıştırıp sacın kapağını kapatalım.
- Soğanlarımız ölüncede pul biber, kimyon, kekik ve tuzumuzu katıp iyice harman yapıp güzelce karıştıralım kıvamına gelincede ocaktan alıp servis edip afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.
SONUÇ:
Ciğer Saç Kavurmamız hazır. Sac kavurmamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder