Sayfalar

20 Kasım 2011 Pazar

Ciğer Kavurma Tarifi

Ciğer Kavurma Tarifi (Sacta)
Ciğer Kavurma yemeğinin kuzu veya dana ciğeriyle sacta  yapılışını aşağıdaki adımları takip ederek ciğer kavurmamızı yemeğe azır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler
- 1 Kg kuzu veya dana ciğeri
- 3 Adet soğan (Ortaboy)
- 2 Adet sivri biber
- 1 Çay bardağından az sıvı ayçiçek yağı
- Kırmızı pul biber, kekik, kimyon, tuz

Hazırlanışı
- Dana veya kuzu ciğerlerimizi doğrayıp yıkayın ve saca koyun.


- Hazırladığımız 1 bardak suyla beraber sacda pişirip üstünü kapatıyoruz.
- Biberlerimizi halka halka, soğanlarıda irice doğrayalım.
- Ciğerimizin suyu çekilmeye başlayınca yağımızı katalım ve ağzını kapatalım.
- Çiğerimiz iyice kavrulup suyumuzda çekildikten sonra biber ve soğanları katıp karıştırıp sacın kapağını kapatalım.
- Soğanlarımız ölüncede pul biber, kimyon, kekik ve tuzumuzu katıp iyice harman yapıp güzelce karıştıralım kıvamına gelincede ocaktan alıp servis edip afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.

SONUÇ:
Ciğer Saç Kavurmamız hazır. Sac kavurmamız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder