Sayfalar

26 Kasım 2011 Cumartesi

Dana Kavurma Yapılışı Kasap yapımı

DANA KAVURMA YAPILIŞI (KASAP YAPIMI)




Kavurma Nasıl Yapılıyor?
Latif Ataç Marka kavurma, yağı ve siniri ayıklanmış dana etinin but kısmından gıda tüzüğüne uygun kavurma kazanında belli miktarda sarma yağsını erittikten sonra tortusunu süzüp kavurmalık olarak küp küp kesilmiş dana etini kazana attıktan sonra her yarım saatte bir kavurma kazanı karıştırılır sonra belli bir zaman dilimi aralığıyla sırasıyla tane karabiber, defne yaprağı ve son olarakta tuz atılarak işlem yaklaşık 4-5 saat içerisinde biter ve hazır olan kavurma bir müddet soğuduktan sonra yağı süzülerek doğal şırdan denen kavurma bağırsağına basılarak ağzı iple sıkıcı bağlanır. İçi soğuk su dolu büyük bir kazanın içerisine bırakılır. Kavurmaların harareti ön sıcaklığı gittikten sonra kavurmalar buzhaneye asılır ve ertesi gün satışa sunulur hale gelir.


Firma Hakkında?
Ataç organik et ürünleri gıda tic. ltd. şti. 2008 yılında falliyete başlamış ve 20 yıldan beri et ürünleri sektöründe olan Latif Ataç tarafından. Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinin Yeniçiftlik beldesinde kurulmuş olup en iyi kalitede ürünleri doğal ve katkısız olarak sunmayı ilke edinmiş bir firmadır.

Nasıl Satın Alabilirim?
Yazıda bağsettiğimiz kavurmayı ve firmanın diğer ürünlerini Sanal Pazardaki dükkanından internet üzerinden kredi kartıyla 12 Taksitle Sanal Pazarın Cep Bekçici sistemiyle 0 Riskle Satın alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder